Dubrovnik je jedan od najljepših mediteranskih gradova, a osim što ga krasi sačuvana baština, privući će vas i bogata turistička ponuda.

Ono što karakterizira fizionomiju ovog povijesnog grada su njegove zidine, utvrde, kazamati, tvrđave, kule, a najmonumentalnija kula, simbol Dubrovnika, je kula Minčeta. Unutar gradskih zidina će Vas zapanjiti ljepota dubrovačke arhitekture na građevinama poput palače Sponza, Orlandovog stupa, Dominikanskog samostana i mnogih drugih.

Dubrovnik je poznat i po svojoj čuvenoj plaži Banje. Ova šljunčana plaža ima sve što Vam je potrebno za odmor: barove, restorane, kabine za presvlačenje, tuševe, zabavu na vodi itd.

Ne propustite priliku da probate ukusna jela od svježe ribe u restoranima, jer je ona osnova njihove izvorne kuhinje. Ako ste obezbijedili malo više novaca za ovo putovanje, predlažemo da se smjestite u neku od vila, koje se nalaze uz šljunčane, pješčane ili stjenovite plaže Jadranskog mora.

Ljubitelji kulturnih dešavanja će u Dubrovniku naći plodno tlo za duhovnu relaksaciju, jer osim brojnih festivala, Dubrovačke ljetne igre, koje se održavaju na raznim atraktivnim lokacijama će sigurno ostaviti upečatljiv utisak na sve posjetioce.

Za ovo putovanje predlažemo da iznajmite Citroen C5, automobil agencije Moment auto. Kompletnom opremom i udobnošću, ovaj će automobil udovoljiti svim Vašim potrebama. Javna garaža na Ilijinoj glavici, udaljena samo pet minuta od centra grada je idealno mjesto za parkiranje Vašeg automobila, a pored nje imate mnoštvo uličnih parkirališta sa uputama za plaćanje i cijenom po satu.